En kollegianer vender tilbage

Egmont Kollegiet, EgmontX og AU inviterer kollegiets beboere og eksbeboere til arrangement i foredragsrækken “En kollegianer vender tilbage” med Andreas Ring, onsdag den 21. November 2018. 

En førstehåndsberetning fra nogle af Verdens brændpunkter.

Andreas Ring vil perspektivere og give et førstehåndsindtryk af sit arbejde med nødhjælp verden rundt. Han har set konsekvenserne af krige, tørke, jordskælv og tyfoner i sit arbejde for Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp, Læger uden Grænser, UNHCR og UNICEF. Blandt andet har han været i Syd Sudan, Sahelregionen, Kenya, Yemen, Filippinerne, Pakistan og på Balkan.

Andreas læste økonomi ved Københavns Universitet, da han boede på Gl.4. Han rejste til New York, og har en master i økonomi fra Københavns Universitet og New York University og en Master of Science, Social Work fra Columbia University. Efter ti år med nødhjælpsarbejde og socialt arbejde verden rundt er Andreas vendt hjem til en stilling som chefkonsulent i Udenrigsministeriet vedrørende fred, stabilisering og sikkerhed i sårbare stater.

Som altid foregår foredraget i salen kl.20.00, og i pausen vil der selvfølgelig blive åbnet op for baren i perronen, hvor der serveres lidt godt til ganen i form af fadøl.

Tag din (gamle) nabo med under armen.

//Egmont Kollegiet, EgmontX og AU

Find også eventet på Facebook her

Sammen med kollegiet afholder EgmontX en foredragsrække, hvor vi to gange om året inviterer en tidligere kollegianer til at komme forbi og fortælle om, hvad han eller hun har bedrevet siden sin Egmont-tid.

Arrangementet afholdes en torsdag aften i Salen fra 20-22, hvor kollegiet i øvrigt også er vært for en øl eller vand i pausen. Har man lyst til at læske ganen yderligere, så er der mulighed for at fortsætte ned i torsdagscafeén efter foredraget.

Listen over foredragsholdere er lang, men for at nævne nogle stykker, så har vi haft besøg af f.eks.

  • Ida Auken (tidl. miljøminister)
  • David Hellemann (tidl. departementschef i Finansministeriet)
  • Sven Burmester, (forhenværende vicedirektør i Verdensbanken)
  • Per Helge Sørensen (forfatter)
  • Bjarke Ingels (arkitekt, tegnestuen BIG)
  • Piv Bernth (producer på f.eks. DR-serien “Forbrydelsen”)
  • Jørgen Ørstrøm Møller (fhv. ambassadør og departementschef)
  • Gunnar Viby Mogensen (Samfundsforsker)
  • Pia Olsen Dyhr (partiformand, SF)

Så man er altid sikret en interessant og tankevækkende aften, når man går til foredrag på Egmont Kollegiet i foredragsrækken “En kollegianer vender tilbage”.