En kollegianer vender tilbage

Sammen med kollegiet afholder EgmontX en foredragsrække, hvor vi to gange om året inviterer en tidligere kollegianer til at komme forbi og fortælle om, hvad han eller hun har bedrevet siden sin Egmont-tid.

Arrangementet afholdes en torsdag aften i Salen fra 20-22, hvor kollegiet i øvrigt også er vært for en øl eller vand i pausen. Har man lyst til at læske ganen yderligere, så er der mulighed for at fortsætte ned i torsdagscafeén efter foredraget.

Listen over foredragsholdere er lang, men for at nævne nogle stykker, så har vi haft besøg af f.eks.

  • Ida Auken (tidl. miljøminister)
  • David Hellemann (tidl. departementschef i Finansministeriet)
  • Sven Burmester, (forhenværende vicedirektør i Verdensbanken)
  • Per Helge Sørensen (forfatter)
  • Bjarke Ingels (arkitekt, tegnestuen BIG)
  • Piv Bernth (producer på f.eks. DR-serien “Forbrydelsen”)
  • Jørgen Ørstrøm Møller (fhv. ambassadør og departementschef)
  • Gunnar Viby Mogensen (Samfundsforsker)
  • Pia Olsen Dyhr (partiformand, SF)

Så man er altid sikret en interessant og tankevækkende aften, når man går til foredrag på Egmont Kollegiet i foredragsrækken “En kollegianer vender tilbage”.

Egmont Kollegiet, EgmontX og AU inviterer kollegiets beboere og eksbeboere til arrangement i foredragsrækken “En kollegianer vender tilbage” med Astrid Carøe, torsdag d. 28. november 2019, kl. 20.00. i salen

Fra Egmont til Folketinget – på få måneder

Da Astrid Carøe blev valgt til Folketinget ved valget d. 5. juni, var hun stadig studerende og boede på Egmont.

Hør om hvordan ændringen fra egmontianer til folketingsmedlem har været, hendes oplevelser som nyt (ungt) folketingsmedlem og lidt om hvad hun særligt brænder for inden for uddannelse og ligestilling, som hun er ordfører for. Det bliver en aften fuld af røverhistorier – både fra Egmont og Christiansborg, med plads til masser af spørgsmål og debat og så selvfølgelig en del skud ud til NY4.
Som altid byder vi på en fadøl, der kan gøre det gode selskab endnu bedre.

Efter arrangementet er alle – nye som gamle beboere – velkomne til semesterets sidste torsdagscafe!

Egmont Kollegiet, EgmontX og AU inviterer kollegiets beboere og eksbeboere til arrangement i foredragsrækken “En kollegianer vender tilbage” med Andreas Lloyd, tirsdag d. 9. april kl. 20.00.

Handlekraft i hverdagen: Hvordan borgerlyst kan løse samfundets udfordringer.

Vores største udfordring er hverken klimaforandringerne, skattesvig eller et fastlåst politisk system. Det er, at alt for mange af os tror, at vi ikke er i stand til at gøre noget ved det. Men det kan vi!

Egmont Kollegiet, EgmontX og AU inviterer kollegiets beboere og eksbeboere til “En kollegianer vender tilbage” med Andreas Lloyd i Café Irgens hyggelige rammer tirsdag d. 9. april kl. 20.00.
Kom og få inspiration til, hvordan vi kan finde vores egen handlekraft i hverdagen og skabe små og store samfundsforandringer.

Andreas Lloyd er idealistisk iværksætter og forfatter med dybe rødder i det danske civilsamfund. Han står bag borgerinitiativer som Københavns Fødevarefællesskab, Borgerlyst, Samtalesaloner og Medborgerne og har skrevet flere bøger om samtaler og samfundsengagement.

Andreas boede på ml5 i 2002-2007 og er uddannet M.Sc. i Antropologi fra Københavns Universitet.

Til dette arrangement vil der blive eksperimenteret med formen for “En kollegianer vender tilbage”. Frem for et traditionelt foredrag, kan du forvente en medrivende og aktivt engagerende aften, der vil efterlade dig med en lyst til at forandre det samfund, du er en del af.

Som altid byder vi på en fadøl, der kan gøre det gode selskab endnu bedre.

Tag din (gamle) nabo med under armen.

//Egmont Kollegiet, EgmontX og AU

Find også eventet på Facebook her


Egmont Kollegiet, EgmontX og AU inviterer kollegiets beboere og eksbeboere til arrangement i foredragsrækken “En kollegianer vender tilbage” med Andreas Ring, onsdag den 21. November 2018. 

En førstehåndsberetning fra nogle af Verdens brændpunkter.

Andreas Ring vil perspektivere og give et førstehåndsindtryk af sit arbejde med nødhjælp verden rundt. Han har set konsekvenserne af krige, tørke, jordskælv og tyfoner i sit arbejde for Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp, Læger uden Grænser, UNHCR og UNICEF. Blandt andet har han været i Syd Sudan, Sahelregionen, Kenya, Yemen, Filippinerne, Pakistan og på Balkan.

Andreas læste økonomi ved Københavns Universitet, da han boede på Gl.4. Han rejste til New York, og har en master i økonomi fra Københavns Universitet og New York University og en Master of Science, Social Work fra Columbia University. Efter ti år med nødhjælpsarbejde og socialt arbejde verden rundt er Andreas vendt hjem til en stilling som chefkonsulent i Udenrigsministeriet vedrørende fred, stabilisering og sikkerhed i sårbare stater.

Som altid foregår foredraget i salen kl.20.00, og i pausen vil der selvfølgelig blive åbnet op for baren i perronen, hvor der serveres lidt godt til ganen i form af fadøl.

Tag din (gamle) nabo med under armen.

//Egmont Kollegiet, EgmontX og AU

Find også eventet på Facebook her